Dragon Castle

pic3683059_md

+ Die tegeltjes zijn zo fraai en liggen zo lekker in de hand
+ Horrible games slaagt er weer in om een kwalitatief puzzelspel op de markt te brengen (na Potion explosion), met een bekend spelsysteem, maar toch een iets andere insteek (en méér spel errond)
+ Er is meer dan voldoende variatie in opbouw van het drakenkasteel en spirit- en drakenkaarten
+ Een speelbeurt is kort, het gaat enorm goed vooruit
+ Op de achterkant van de spelregels staat een prima samenvatting die makkelijk is om naast het speelveld te leggen (qua overzicht punten en eindscore)
+ Er zijn wel enkele mogelijkheden qua speelstijlen, tactische en strategische keuzes
+ De eindscores liggen standaard erg dicht bij elkaar
+ Het beëindigen van het spel dat je zelf in de hand hebt, dat is in dit spel een extra troef

– In het handige overzicht op de achterkant van de spelregels is men een belangrijke regel vergeten, namelijk dat de eerste tegel die je wegneemt van de bovenste laag MOET zijn, kleine vergetelheid, geen erg, maar jammer
– Je verliest misschien gauw het overzicht met al die fraaie tegels, af en toe kan je best rechtstaan, zodat je het speelvlak van bovenaf kan aanschouwen
– Weinig of geen negatieve punten voor dit spel in mijn ogen
– De draken op de tegels zijn erg mooi, maar die zijn moeilijker van elkaar te onderscheiden, zeker als je een paar wil nemen, moet je erg goed uit je doppen kijken.

Conclusie : Dragon castle is in mijn ogen één van de betere spellen die we al voor de kiezen kregen in deze Essen-reeks. Op zich houd ik al wel van dit type puzzelspellen, dus hou dit zeker in je achterhoofd. Het spel oogt fraai en is dat ook gewoon. Het is misschien wel even wennen aan de symbooltjes op de tegels … en vooral als je die ganse stapel ziet liggen, is het even focussen. Er zijn meer dan voldoende interessante elementen om dit spel telkens weer interessant te maken. Je kan elke keer met een andere combinatie aan spirit- en drakenkaarten gaan spelen, de steentjes gaan telkens compleet anders gestapeld worden. Je kan bovendien zelf je drakenkasteel gaan opbouwen als je echt alles al gezien hebt. Het is zo’n spel dat die Aziatische rust uitstraalt door z’n eenvoudige spelregels, maar toch diepere keuzes en mogelijkheden. Door het feit dat je op diverse manieren punten kan gaan scoren, zijn ook de opties om het spel te beëindigen of een tegel af te leggen geen al te gekke keuzes op bepaalde momenten. Dit spelletje biedt meer dan het op eerste zicht misschien lijkt. Het is toegankelijk, maar toch uitdagend. Het uitzicht is sowieso fantastisch, zeker het bijgevoegde muismat-speelvlak is erg tof. Horrible games gaat in mijn ogen door op de ingeslagen weg en houden aan hun elan vast. Mogelijk zullen er nog mini-uitbreidingen verschijnen in de vorm van extra spirit- of drakenkaarten, maar dat heeft dit spel zelfs niet nodig. Ik vermoed dat je dit spel ook wel met een erg ruim publiek kan gaan spelen en dat iedereen het wel gaat weten te appreciëren. Zelfs al ben je geen puzzelwonder, je gaat leuke combinaties zien en je weg erin zoeken. Aanrader!

Titel : Dragon Castle
Auteurs : Lorenzo Silva, Hjalmar Hach & Luca Ricci
Uitgeverij : Horrible games

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s