Feuville

pic3689527_md

+ Het artwork is fraai en past perfect in de Huch-lijn (zoals Rajas, Touria, …)
+ Dit is een erg toegankelijk familiespel, zoal het proclameert te zijn
+ Er is echt wel een dosis geluk nodig in dit “dobbel”spel, maar het kan nog net
+ Het materiaal is zeker goed, mooi en degelijk te noemen (met lekker grote dobbelstenen)
+ De eigenschappen van de zes personages zijn zeker fijn, voldoende divers en goed uitgebalanceerd
+ Men heeft extra toeters, bellen en nooduitgangen gecreëerd om toch voldoende mogelijkheden te hebben (feeënkaartjes en jokerpersonage)

– Het artwork is mooi, maar je moet goed naar de details op de tegels kijken voor de scoremogelijkheden, dit had een beetje groter en duidelijker mogen zijn
– Het is een familiespel, maar misschien toch dat tikje te licht om meermaals uit de kast te gaan halen
– Je blijft wel afhankelijk van je dobbelsteenworp, de draak komt soms erg snel, soms een gans spel niet (uitzonderlijk)
– Ondanks het feit dat de spelregels eigenlijk best wel makkelijk zijn, blijven er hier en daar toch wat vragen, vooral het al-dan-niet-afbranden van bepaalde stadsdelen is even zoeken (bv. moet je startkaartje een wolk hebben om beschermd te zijn of niet?)
– De opbouw van de spelregels leest ook gewoon niet echt fijn vind ik persoonlijk
– Ik begrijp dat je tegels kan gaan reserveren om later in te bouwen, maar dit onderdeel gebruik je eigenlijk bijzonder weinig. Als het even kan, bouw je onmiddellijk alles in zodat het beschermd is tegen de dief.
– Een tegel met twee en drie wolken is fantastisch om te hebben, maar komen weinig voor in het spel, maar eens je dit hebt, kan je echt wel eens doorbouwen, terwijl de andere spelers zitten te sukkelen, zeker als de draak dan ook nog vaak langskomt

Conclusie : Feuville zet de traditie van Huch eigenlijk door, een traditie die in mijn ogen bestaat uit mooie familiespellen, die net dat tikje te weinig brengen om interessant te blijven op lange termijn. Laat me duidelijk zijn, ook met dit spel ga je je best amuseren, maar het aantal potjes gaat volgens mij beperkt blijven. Qua artwork is er weinig of niets op te merken, enkel misschien dat de details iets duidelijker mochten zijn. Vooral de vragen bij enkele spelregels zorgen tijdens de eerste sessie voor wat frustratie en zorgen dat de speeltijd enigszins kan oplopen tot een uurtje (anders speel je deze volgens mij altijd binnen die grens met een volledige bezetting). Feuville is dus een solide, puzzelachtig familiespel, waarbij je de eigenschappen van de personages ten gepaste tijde inroept en waar de dobbelsteenworp toch wel van doorslaggevende aard kan zijn op bepaalde momenten.

Titel : Feuville
Auteur : Udo Peise
Uitgeverij : Huch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s