Blood rage

pic2439223

+ Cool mini or not? Very cool minis, zoals je gewend bent van deze uitgeverij
+ ook de kwaliteit van het plastic is erg fraai te noemen, zware mini’s in de hand speelt lekker
+ een euro in een thematisch jasje, wij staan telkens te popelen
+ er zijn veel wegen naar de overwinning, dat maakt het toch ietsje anders dan de harde ameritrash-games
+ het artwork is erg mooi, alles is erg sfeervol
+ verrassend weinig regelwerk en gestroomlijnd spelverloop in de gevechtsfase
+ de verpakking van de mini’s vereist ook een apart puntje hier, netjes in die bedrukte doosjes
+ het draften lijkt een nieuw gegeven in dit type spel, maar het werkt wel erg goed (zeker als je de kaarten begint te kennen, loopt het op zich wel erg vlot)
+ de punten lopen naar het einde van het spel echt wel op

– het artwork is sfeervol, maar ik vind het persoonlijk niet consistent. Er worden verschillende stijlen gebruikt op de verschillende borden, kaarten en het speelbord. Dit laatst vind ik persoonlijk niet mooi, maar wel functioneel (dus dat compenseert dan weer)
– qua spelregels hebben de Amerikanen nog steeds wat te leren van de euro’s. Een handig speeloverzichtje had tof geweest, vooral enkele kleine regeltjes die snel vergeten worden. Het dient wel gezegd dat de spelregels netjes zijn, voorzien van voorbeelden en volledig.
– de punten lopen naar het einde van het spel echt wel op en kunnen voor toch grote verschillen zorgen (enkele kaartencombinaties zijn dan ook dodelijk, het is aan de tegenspelers om dit te verhinderen)
– de diverse miniatuurtjes zijn fraai, maar op het speelbord is het soms moeilijk om een overzicht te houden op de kracht van de figuren (zeker als je uitbreidingen toevoegt). Voor een battle is het dan ook altijd wel aan te raden om de kracht van de figuren even op te lijsten.

Conclusie : Ik wilde Blood rage aanvankelijk zeer graag eens proberen, na al het goede dat ik ervan gehoord had. Ik had het spel overigens al op onze wishlist geplaatst, maar nu moest er toch eerst een speelsessie aan vooraf gaan. Dankzij mijn medespelers, die het spel in hun bezit hadden, is me dat gelukt en ik heb het me zeker niet beklaagd. Gelukkig hadden meerdere spelers het al gespeeld en konden we kleine foutjes en misinterpretaties snel rechtzetten.
Het is een eurogame in een erg fraai jasje, die vlot speelt, volwassen overkomt en die echt wel indruk maakt. De spelmechanismen lopen vlot in elkaar over. Er is volgens mij geen manier om een runaway-leader te krijgen, je wordt toch terug van het bord geveegd. En wat erg interessant voor mij persoonlijk is, is dat van het bord geveegd worden hier geen slecht teken hoeft te zijn.
Het spel omvat voldoende variatie om niet te lang te hoeven stil te staan bij een nederlaag. De miniaturen zijn echt fantastisch, maar maken natuurlijk ook wel de prijs van dit spel. Je gaat het spel op dit ogenblik ook niet zo makkelijk vinden. Bovendien zijn er enkele Kickstarter-exclusives die je helemaal op je buik kan schrijven, tenzij je echt veel geld over de toonbank wil gooien. Bij het artwork heb ik dubbele gevoelens. De mini’s zijn mooi, de doos ook zeker. Het artwork op de kaarten vind ik van een totaal andere stijl, de opbouw van de spelersborden had mijns inziens nog grootser gemogen en het speelbord vind ik persoonlijk niet echt mooi, maar wel erg functioneel.
Dit laatste doet anderzijds niet af aan mijn eindoordeel en daarom is het spel ook zonder verpinken toegevoegd aan onze collectie. Of ik er eventuele uitbreidingen bij ga aanschaffen, daar ben ik nog steeds niet over uit. Het basisspel is volgens mij meer dan voldoende speelplezier gegarandeerd en het is toch al een stevige investering om dit spel in je kast te krijgen.

Titel : Blood rage
Auteur : Eric M. Lang
Uitgeverij : CMON

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s