D-day dice

pic1206256

+ D-day dice kende een waanzinnige Kickstartercampagne in 2014, maar voor ons was KS toen nog een onbekend gegeven en hebben we het laten schieten jammerlijk genoeg
+ de bebloede dobbelstenen, het heeft wel iets
+ het spel ademt WOII-sfeer uit, zeker als liefhebber van het thema ga je hier plezier aan beleven
+ in het basisspel zitten alvast 8 scenario’s die je moet proberen te trotseren (en je kan nog enkele uitbreidingen gaan aanschaffen, zelfs spelen met de Duitse kant)
+ ondanks het feit dat er wel wat aan de gang is, zijn de regels erg duidelijk en overzichtelijk
+ de gebruikte iconografie is prima gekozen, het is duidelijk
+ de speeloverzichten voor de spelers zijn erg handig, zeker tijdens je eerste sessies

– het is en blijft wel een dobbelspelletje, je blijft afhankelijk van je worp
– het is een coöperatief spel, maar bent toch vooral met je eigen overlevingskansen bezig (wat coöperatie betreft, vind ik dat er betere spellen zijn, zelfs qua thema zijnde The grizzled)

Conclusie : wat deze recensie betreft, weet ik het eigenlijk niet zo goed. Toen de KS liep, was ik dermate geïnteresseerd, maar het kwam er gewoon niet van. Nadien heb ik ook nog erg vaak tegen deze titel opgelopen, maar nooit kwam hij in ons bezit of ergens op tafel. Na al die jaren kon ik ‘m eindelijk via een opportuniteit aanschaffen en heb ik dat ook zonder twijfelen gedaan. Ook nu was het enthousiasme nog erg groot, maar jammerlijk genoeg viel het spelen zelf dan een beetje tegen. Waren de verwachtingen gewoon te hoog? Is het spel gewoon niet goed (spannend) genoeg? Hadden we gewoon geluk met het dubbelen, zodat er een te makkelijke winst in zat? Kan je elkaar iets te weinig steunen en ben je te veel op jezelf bezig? Misschien zijn voorgaande vragen een betere recensie dan alle plus- en minpunten die ik zou kunnen opsommen. Ik weet wel dat dit spel nog op tafel zal komen, gewoon omdat het intrigerend blijft en omdat ik alle scenario’s graag wil uitspelen. Iedereen die heldhaftig genoeg is om mee de strijd aan te gaan, nodig ik dan ook graag uit rond de speeltafel.

Titel : D-day dice
Auteur : Emmanuel Aquin
Uitgeverij : Valley games

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s