Monster meister

pic3944181

+ Memory tot in het kwadraat, op een monsterachtige manier
+ De verschillende opdrachtkaarten zijn divers en gaan telkens een ander soort puzzel opleveren
+ Het artwork is best wel schattig en kleurrijk
+ De spelregels zijn op zich erg duidelijk, zodat je dit ook met kleinere kinderen kan gaan spelen (en ongetwijfeld snoeihard er tegen verliezen)
+ Je krijgt als verliezende speler telkens een extra kaartje en dus extra informatie over je eigen kaarten, zodat je een inhaalbeweging kan gaan maken. De winnaar van een ronde daarentegen moet één van z’n kaarten wegleggen en gaat dus iets minder opties hebben (dit zorgt echter niet voor een irritante handicap voor de speler met het beste geheugen)

– Memory tot in het kwadraat
– De overwinningsvoorwaarde is op zich simpel, maar ook een beetje raar, je moet in 10 rondjes zo vaak mogelijk winnen, hoe vaak je verliest maakt niet uit, je moet dus gaan voor alles of niets (als je constant tweede eindigt in een ronde, zal je allerlaatste worden)
– Op zich zijn de ogen op de meeste monsters duidelijk, maar bij sommige blauwe monsters gaat het toch over petieterig kleine exemplaartjes

Conclusie : Dit spelletje heeft iets intrigerend, het is natuurlijk een zoveelste memoryvariant, maar toch doet het iets wat nog niet veel spellen doen. Je gaat op elke kaart drie zaken in het oog moeten houden. Het doet me thematisch denken aan een spel van Pegasus spiele, waarbij je monsters moet dobbelen, maar hier is er toch nog meer diepgang en memory aanwezig. De leeftijdsindicatie van 7+ lijkt me in deze toch echt wel een uitdaging. Ik weet dat kinderen hier erg snel mee weg zijn en dat ze zonder twijfel de volwassenen de loef zullen afsteken bij een potje reguliere memory, maar hier zijn er een aantal extra lagen om rekening mee te houden.

Titel : Monster meister
Auteurs : Maja Dorn & Amelie Dorn
Uitgeverij : Zoch verlag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s