Saus und brau’s

pic3944173

+ Zoals we gewend zijn, is alles netjes getekend, erg thematisch en fijn vormgegeven
+ Het toverstokje gebruiken om de heks te laten draaien, spreekt kinderen erg aan
+ De spelregels zijn grappig geschreven, hier en daar een grapje tussen over de heks
+ De ingrediënten “salamander” en “slang” vergen een dubbele memory-ontdekking en vooral het verleggen van puzzelstukken bij foutjes, leuk als variatie voor sommigen

– Memory tot in het kwadraat … pfff … en het is al zo lastig
– Erg tof gevonden die opklapbare puzzelstukjes, maar als je speelbord een beetje opkrult (en dat doet het mijne) dan komen ze snel los
– De grapjes in de spelregels zijn misschien wel tof, maar het leest daardoor minder vlot (ik heb hier altijd wel zo’n haat-liefde-verhouding mee, zie maar de spellen van CGE)
– Het feit dat de “salamander” en “slang” anders werken dan de andere ingrediënten, maakt het allemaal moeilijker dan dat het in mijn ogen moet zijn. Ook het verleggen van de fiches na een fout omdraaien, vind ik een beetje overbodig (pas op : ik begrijp het vanuit het oogpunt van het spelontwerp, waarbij je als volgende speler dan misschien makkelijk een punt zou kunnen binnenhalen, maar voor mij mag dit element erbij)

Conclusie : Voor mijn kids is dit een topspel, ze waren onmiddellijk enthousiast en natuurlijk zijn zij eigenlijk de waardemeter voor dit soort spellen. Voor mij persoonlijk gaat dit spel een tikje te ver met z’n memory-gehalte en zijn er betere, vernuftigere spellen in z’n soort. Ik houd op zich wel van een beetje geheugentraining, maar ga dan eerder op zoek naar iets unieks, iets aparts … en dat heb ik hier eigenlijk niet gevonden. Ik moet eerlijk bekennen dat we dit soort spellen nu eigenlijk wel allemaal al eens gezien hebben. Drei magier spiele doet al jaren fantastisch werk in dit genre, en ook Zoch verlag gaat gewillig mee, maar trop is te veel, dus opteer ik liever voor iets andere spellen van beide huizen. Bovendien zullen er weinig spellen komen in de toekomst die in dit genre aan “Spokentrap” zullen kunnen tippen volgens mij, maar ik wil graag verrast worden.

Titel : Saus und brau’s
Auteurs : Thomas Daum & Violetta Leitner
Uitgeverij : Zoch verlag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s