Grabit

grabit

(Bij dit soort korte kinder-(party-)spellen geef ik graag ook even een korte spelbeschrijving, daar een volwaardige en uitgebreide imprESSEN net dat tikje moeilijker is en laat ik de conclusie ook achterwege.)

Grabit bestaat uit een blikken doosje dat 36 kleurrijke dierenkaarten en 2 dobbelstenen omvat. Er zijn telkens 6 dieren in de 6 verschillende kleuren afgebeeld op de kaarten die op de speeltafel worden uitgespreid. De actieve speler gooit met de dobbelstenen en dan gaat iedereen gelijktijdig aan de slag. De spelers gaan om ter snelste op zoek naar de gegooide combinatie bv. “rode leeuw”. Als je het bijpassende kaartje gevonden hebt, leg je er zo snel mogelijk je hand op. Je wint dan deze kaart en legt deze voor je neer. Indien de geworpen kaart reeds bij iemand ligt, roep je gewoon luidop de naam van deze speler en neem je de kaart af. Bij een fout antwoord (roepen of aanduiden) kan je een kaart als straf laten betalen. Er wordt naar een aantal kaarten gespeeld afhankelijk van het aantal spelers. Diegene die het eerste dit vooropgestelde aantal kaarten weet te verzamelen, wint het spel.

+ de dieren op de kaarten zijn best wel schattig
+ de afbeeldingen op de dobbelstenen zijn ook erg duidelijk
+ vaak zie je in dit soort spellen dat er kaarten worden omgedraaid en dat sommige spelers de kaart sneller zien dan andere, dat wordt hier een beetje weggewerkt door de dobbelsteenworp die voor iedereen toch gelijktijdig gerold wordt (misschien wel centraal op de speeltafel laten dobbelen)
+ het spel werkt wel en jongere kinderen zijn hier zo mee weg
+ die blikken doosjes zijn lekker stevig en stapelen ook lekker (moest je er meerdere hebben in je collectie)
+ de spelregels zijn erg kort, duidelijk en netjes gebald geformuleerd op een kaartje in hetzelfde formaat als de speelkaarten

– het spel is niet meer dan wat hierboven beschreven is, maar ook niet minder, het doet waarvoor het gemaakt is
– qua verpakking zit het blikken doosje ook nog eens in een kartonnen doosje, dit is een beetje overbodig, maar de freak in mij wil het natuurlijk altijd netjes terug opbergen en dan treedt de slijtage van het karton snel op (elke andere klant gooit het doosje waarschijnlijk onmiddellijk weg)
– pas op dat je de spelregels niet per ongeluk weggooit, want ze staan op éénzelfde soort kaartje als de speelkaarten

Titel : Grabit
Auteur : Maureen Hiron
Uitgeverij : 999 games

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s