Kero

pic4093955

+ het tijdsaspect met de vrachtwagens die je moet kantelen is misschien wel een gimmick, maar het werkt hier wonderwel
+ het dobbelen is vaak een bron van geluk, maar hier kan je vaak toch héél wat kanten uit (iedereen zal in het spel ongetwijfeld eens een erg slecht rondjes hebben met veel vlam-symbolen)
+ er zitten voldoende alternatieven in het spel om het dobbelgeluk in te perken
+ het tanken van Kero door je tegenstander snel te laten dobbelen werkt hier wel
+ het spel gaat erg goed vooruit, je moet je beurten optimaliseren, want voor je het weet zit er een scorekaart aan te komen
+ het artwork is van Pierô (het wordt misschien afgezaagd dat ik het telkens vermeld, maar het is nu gewoonweg zo)
+ het spel oogt erg mooi op tafel en bovendien is het een type 2-speler dat er niet abstract uitziet (wat vaak toch wel het geval is)
+ de spelregels zijn voorzien in het Nederlands en deze zijn prima geschreven
+ de dobbelstenen zijn fraai, ook de gekleurde dobbelstenen zijn erg duidelijk
+ in de spelregels is een overzichtsblaadje met alle symbolen, tuaregs en locaties uitgelegd, heel handig en duidelijk
+ er is rekening gehouden met het feit dat je zou kunnen vast komen te zitten, je mag “gratis” gaan tanken, maar verliest wel een ganse beurt (wat best te vermijden is, dus hou je zandloper goed in het oog)
+ de inlay van de doos is wederom subliem, dit zien we graag

– de meeste punten zijn te halen bij de locaties die je gaat innemen, dat is zo door het spel voorzien, maar je durft je wel eens blindstaren op het verzamelen van die leuke kaarten (wat nog wel wat oplevert) en tuaregs (die je gewoon moet gebruiken om je dobbelstenen te manipuleren). Je moet gefocust zijn op combo’s tussen de locaties en de kaarten, daar draait het spel om (geen negatief punt, maar ik wil gewoon aangeven dat dit niet zo’n spel is waar je duizend-en-één overwinningspunt kan gaan sprokkelen op alle mogelijke manieren)
– uiteraard is en blijft dobbelen hier wel de hoofdzaak, waarop je acties gebaseerd zullen zijn. Als je hier niet van houdt, dan is het niet je ding
– als je al zenuwachtig wordt van de gedachte alleen dat je onder tijdsdruk staat, dan moet je deze titel ook best links laten liggen (je moet gewoon rustig blijven, dan komt het allemaal goed)

Conclusie : Kero heeft ons zeker weten te bekoren. Qua materiaal is dit een streling voor het oog en ligt al het materiaal fijn in de hand. Het artwork en de gekozen symbolen zijn erg duidelijk en je gaat er snel mee weg zijn (zeker dankzij het overzichtje in de spelregels). Het tijdsaspect met de vrachtwagen-zandlopers is natuurlijk een gimmick, maar het is wel fijn gevonden … en het werkt ook wel. Een beurt verloopt snel (hopelijk toch voor de actieve speler) en je kijkt best goed op voorhand welke combinatie je graag zou willen dobbelen. Natuurlijk ben je uiteindelijk wel afhankelijk van wat je gooit, maar er zijn toch wel wat uitwegen om je lucht te geven bij een erg slechte worp. De scorekaarten komen af en toe ook wel eens een beetje te snel of een beetje te laat, maar dat is nu eenmaal de gang van zaken. Je weet dat ze komen en moet gaan anticiperen door veel of minder kaarten proberen aan te schaffen. Vergeet vooral je expeditielieden niet uit te sturen naar de locaties, want daar draait het uiteindelijk wel om. Het spel laat wel weinig ruimte voor variatie tussen verschillende spellen, al het materiaal wordt gebruikt (op enkele kaarten na misschien). De locaties zullen altijd dezelfde zijn, alsook de grote meerderheid van de kaarten, dus misschien is dit niet zo’n spel dat je erg vaak op tafel legt. Maar als 2-speler die je een halfuurtje fun biedt, telkens je het halfjaarlijks uit je spellenkast sleurt, is dit een meerwaarde.

Titel : Kero
Auteur : Prospero Hall
Uitgeverij : Hurricane

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s