Concept kids – dieren

pic4268509

+ Dieren zijn een dankbaar en herkenbaar gegeven, volgens mij het beste onderwerp om mee te starten (moesten er nog uitbreidingen volgen)
+ Het speelbord is ongelooflijk sterk en goed uitgewerkt (zie ook conclusie)
+ De afdek-kadertjes om op het speelbord te leggen zijn tof
+ De tekeningen van de dieren zijn erg goed gedaan, herkenbaar en duidelijk (ook met jongeren kinderen kan je aan de slag)
+ Dit is gewoon een fijn familiespelletje dat je met je kinderen op tafel MOET leggen
+ Je gaat je kinderen inhoudelijk ook héél wat kunnen bijbrengen (zie conclusie)
+ De doos heeft een mooie inlay en cover
+ In principe kan je met erg veel spelers aan de slag gaan, werk dit in het groot uit en het is bovendien een perfect spel om klassikaal te spelen of met een groep kinderen in de jeugdbeweging (desnoods in teamvorm)

– Het spel blijft z’n naam alle eer aandoen, het is een concept, één spelmechanisme, maar het werkt hier echt wel goed (zeker omdat het in een kinderspel verpakt zit)
– De kaarten zijn van een goede kwaliteit maar ze zijn doorzichtig als er te veel licht achter schijnt (hadden wij toevallig een keertje voor, daarom dat het opviel)
– Het is muggenziften maar de doos heeft een mooie inlay, maar de afdek-kaders passen er eigenlijk niet perfect in

Conclusie : We waren enkele jaren al gecharmeerd door de originele “Concept”, maar toen bleek het ook meer een concept dan een echt spel. Hier, in kinderversie, lijkt alles véél meer te kloppen. Bovendien zijn de tekening zo duidelijk en herkenbaar (iedereen heeft wel een uitgebreide kennis wat diertjes betreft) dat het toegankelijker is dan met woorden. Misschien zullen er in de toekomst nog wel varianten verschijnen in andere thema’s. Eén ding is zeker, de woordenschat en kennis van de kinderen zullen verrijkt worden. Ze moeten het dier gaan analyseren of synthetiseren en dit is de beste leerschool. Je komt wat te weten over de grootte, de manier van bewegen, de kleur, het habitat, de typische kenmerken, … Bovendien is het speelbord fantastisch vormgegeven, het is duidelijk, overzichtelijk en lijkt alle mogelijke kenmerken van de dieren te bedekken. Ik heb nog geen enkele opdracht gespeeld die we niet hebben kunnen raden.
In mijn ogen is dit één van de betere kinderspellen, met uniek mechanisme, dat ik de laatste tijd speelde. Het is zonder meer één van de spellen die ik meeneem in mijn toekomstige navormingen omtrent bordspelen.

Titel : Concept kids – dieren
Auteurs : Alain Rivollet & Gaëtan Beaujannot
Uitgeverij : Repos productions

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s