Jungle race

pic4206101

+ de tekeningen zijn best grappig
+ supereenvoudig concept en spelverloop, maar toch moeilijk vat op te krijgen
+ we zijn op zich geen fans van “standees” (kartonnen figuren in een plastic voetje), maar hier laten ze geen sporen na op het karton (want je moet ze telkens afbreken)
+ je kan dit spel met kinderen spelen, ze zullen even vrolijk meedoen, misschien niet op hetzelfde denkniveau, maar dat wil niet zeggen dat ze slechter zullen scoren
+ de spelregel dat zegt dat de auto die aan de leiding rijdt volledig achteraan moet aansluiten na het uitspelen van zijn kaart is hilarisch (je wil jouw favoriet zo lang mogelijk op de tweede plaats)

– de doosjes van Cranio zijn eigenlijk net iets te krap gemaakt, hierdoor krijg je ze moeilijk open (schudden geblazen!)
– de auto’s constant plaatsjes verschuiven is wel ééntonig
– soms is het frustrerend als je jouw favoriet naar voren schuift en de volgende drie spelers hem helemaal terug naar achteren verwijzen
– je probeert wel grip te krijgen op de situatie, maar dat is echt niet eenvoudig en soms zelfs helemaal niet mogelijk

Conclusie : Ik weet niet hoe het zit met copyright in spellenland, maar deze titel lijkt verdacht veel op zeepkistenrace (Identity games, 2004). Op zich heeft Simone dat spel deels gestript tot niet meer dan kaartje spelen en auto één plaatsje verzetten. Het lijkt allemaal makkelijk en kinderachtig, maar het is eigenlijk best moeilijk om vat te krijgen op de uiteindelijke uitslag van de race. Een leuk extra element in dit spel is dat je kan passen en je kaarten niet open uitspelen tot het einde van de ronde. Natuurlijk heb je dan geen hand meer in eventuele wijzigingen, maar het kan soms wel eens beter uitpakken dan dat je kaarten speelt. De strijd is eigenlijk altijd ook opgaand en spannend, een slecht rondje is snel uitgewist met een toprace. Op zich valt er over dit spel ook niet meer te recenseren of je gaat al gauw over-analyseren, het is leutig en zorgt voor een fijn speelmomentje, maar daar stopt het ook.

Titel : Jungle race
Auteur : Simone Luciani
Uitgeverij : Cranio creations

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s