Maki stack

pic3914656

+ Een spel waarin je geblinddoekt je vaardigheden moet gaan testen, het wordt keer op keer gekker (maar we weten het wel te appreciëren)
+ De opdrachten zonder blinddoek waar je samen met je partner “eetstokjes” maakt met je wijsvinger en zo de speelstukken op hun juiste plaats moet krijgen, dat zal wel aanslaan op feestjes
+ De houten speelstukken zijn fraai en stapelen, zeker gezien hun vorm, eigenlijk best nog wel goed
+ De spelregels zijn, zoals steeds in dit type van spel, erg eenvoudig en toegankelijk
+ Jongere kinderen gaan hier wel wat plezier aan beleven, vraag is echter of er dan niet beter voor een ander thema werd gekozen (bv. hamburgers en andere frituursnacks stapelen)
+ Als volwassene is het niet zo moeilijk om een opdracht te beschrijven aan je partner die geblinddoekt is, maar voor jongere gasten is het wel een goede oefening (zeker omdat  sommige speelstukken soms op hun kant of ondersteboven staan, dus oog voor detail is dan nodig)
+ Het geblinddoekt spelen is toch niet zo eenvoudig, je hebt totaal geen idee waar je aan het grabbelen bent en loopt het risico dat je jouw bouwwerk omver duwt en opnieuw kan beginnen
+ Blue orange materiaal, dus we kunnen wederom stellen dat de inlay doordacht en mooi is
+ De spelregels zitten in het NL in de doos (maar ze zijn kinderlijk eenvoudig, dus hier zou je sowieso geen problemen mee gehad hebben)

– Als je de doos voor een eerste keer opent, heb je toch wat reukhinder (ik denk van de blinddoeken, maar het zou ook de verf van de speelstukken kunnen zijn)
– Het is wat het is, dexterity (af en toe zelfs met een blinddoek), dus je weet al onmiddellijk of je deze titel van je watchlist kan verwijderen of niet
– De opdrachten zijn in mijn ogen iets te weinig divers, af en toe geblinddoekt en anders met de “eetstokjes”, maar het nieuwe is er snel af

Conclusie : Tja, wat een conclusie betreft, kunnen we eigenlijk hetzelfde gaan neerpennen als we normaal doen bij dit type van dexterity-spellen. Het speelt leuk en makkelijk, het is zeker onderhoudend (voor eventjes), maar er is weinig dat we nog niet gezien hebben. Het thema is op zich nog wel tof, maar ook geen meerwaarde op zich. Het is eigenlijk straf dat men dit type van spellen op de markt blijft gooien, ongetwijfeld omdat ze nog steeds veel succes hebben. Maki stack onderscheidt zich van z’n soortgenoten doordat je dit keer geblinddoekt aan de slag moet gaan … en zo wordt er keer op keer een ander gimmick toegevoegd. Of je deze titel dan ook moet aanschaffen als je al tal van andere dexterity’s in je kast hebt staan, dat valt wel te betwijfelen. Voor de echte fans van het genre kan het een leuke aanvulling zijn, maar voor de anderen zou ik durven stellen : het is weer méér van hetzelfde.

Titel : Maki stack
Auteur : Jeff Lai
Uitgeverij : Blue orange games

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s