Lanzeloth

pic4285735

+ Het artwork is lekker ouderwets, maar oh zo grappig
+ De gebruikte iconografie voor de acties is prima gedaan
+ Je gaat elkaar hier echt wel lekker kunnen pesten
+ Je gaat echt wel op zoek naar de beste kaarten in de stapel (of van je tegenstander) en hebt bijna altijd het gevoel dat het tornooi net dat rondje te lang of te kort is … en dat is een goed teken

– Eén speler kan dit spel dood maken vooraleer het begonnen is, door onmiddellijk het einde van het tornooi af te kondigen (maar dan speel je beter geen spel natuurlijk)
– Je moet wel tegen wat pesterijen kunnen, anders is dit niets voor jou
– Zeker met meer spelers is het schier onmogelijk om alles te gaan onthouden en proberen in te schatten, hier is het nog méér aanvoelen of je al dan niet een tornooi wil afsluiten
– Je bent natuurlijk wel wat afhankelijk van de kaarten die je trekt, maar op zich stoort het hier absoluut niet
– Het artwork mag dan wel lekker ouderwets zijn, er gaan een heleboel spelers dit spel geen kans geven op basis ervan, liever iets arty-farty new voor sommigen (en dat zou jammer zijn)

Conclusie : Mocht je toevallig vertrouwd zijn met Beverbende (of Beverclan), dan ga je ook dit spelmechanisme snel onder de knie hebben. Bovendien is dit spel ook nog eens doorspekt met grappige tekeningen. Je probeert de ridder van de tegenspeler letterlijk in z’n blootje te zetten. De acties die je kan ondernemen zijn prima gekozen en zorgen voor de nodige hilariteit. De strijd om de beste ridder is overigens vaak erg spannend, want een laatste ruil of inbreng van je paard kan zelfs het verschil maken. Dit luchtige kaartspel is natuurlijk geen tactische brainburner, hier draait het vooral om speelplezier. Hoewel je met een beetje geheugen toch een stukje verder zal geraken dan dat je zo maar wat doet. Zeker met meerdere spelers wordt het een hele beproeving om alles te onthouden en in te schatten hoe je er voor staat. Dit spel is zo’n typisch “jas-zak” spelletje, ééntje dat je snel in je jaszak moffelt als je ergens naartoe gaat … in de hoop er een spelletje op tafel te krijgen. De spelregels zijn duidelijk, simpel en snel uitgelegd, een speelbeurt is eveneens kort en overzichtelijk en één tornooitje is snel afgelopen. Of je al dan niet naar het voorgeschreven aantal bekers gaat spelen, kan je naderhand bepalen, je laat dit spel zo lang of zo kort duren als je wil eigenlijk. Ondanks het iets ouderwetsere uiterlijk is dit toch een kaartspelletje dat af en toe de speeltafel gaat halen me dunkt. Met kinderen kies je misschien beter voor de bevers, maar met volwassenen zou ik altijd deze kiezen … als je zin hebt in dit spelmechanisme natuurlijk. Om af te sluiten, kan ik enkel zeggen, dat dit spel is wat het is, niet meer … maar zeker ook niet minder.

Titel : Lanzeloth
Auteurs : Friederike Klaas & Michael Loth
Uitgeverij : Mogel Verlag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s