Pyramid of Pengqueen

pic4090859

(Let op : dit spel is een remake van “Fluch der mumie” (Ravensburger), enkel het thema is in de pinguïnstijl gestoken)

+ Het feit dat je op twee diverse manieren kan gaan spelen (en totaal anders denken) als pinguïn of mummie is wel erg tof
+ Het is allemaal erg spannend, zal de mummie je te pakken krijgen of niet? Vaak komt het op één stapje aan
+ Het materiaal is voor het grote deel in orde (lees ook onder)
+ Als volwassen speler ga je erg slinks spelen en bewegen en ga je proberen de mummie op het verkeerde been te zetten (voor kinderen is dit een stapje te ver)
+ Je kan je (mede)speler een flinke peer gaan stoven, door de mummie een extra beurt te geven door dobbelstenen vrij te kopen. Zeker als die net een schatkaart heeft bereikt, z’n locatie bekend is en de mummie in de buurt staat, is het dodelijk.
+ De vermelde tijdslimiet van 40 minuten is erg ruim geschat (zeker als je niet te tactisch te werk gaat), een klein halfuurtje zal al veel zijn

– Het materiaal is oké, maar de speelpionnen zijn echt wel minuscuul klein (ik begrijp dat ze dan makkelijker te pakken zijn met de magneten, maar dit is echt prulwerk en je gaat ze bovendien snel verliezen)
– Als je een schat opraapt, geef je jouw positie prijs, dit is erg gevaarlijk, bovendien kan de mummie erg snel over het bord bewegen als hij goed dobbelt
– Ik heb de indruk dat de mummie relatief makkelijk kan winnen, als de andere spelers niet echt slinks te werk gaan (wat voor jongere spelers moeilijker is)

Conclusie : Deze titel heeft al meer dan z’n waarde bewezen. Het is dan ook logisch dat er een remake kwam van deze prijswinnende titel. Het tekenwerk is natuurlijk best wel schattig en misschien spreekt dit dan ook meer aan dan het origineel. De magnetische speelfiguren zijn echter echt wel te klein. Je gaat sowieso teleurgesteld zijn als je deze voor het eerst uit de doos haalt. Voor het overige is er eigenlijk zo goed als niets veranderd aan dit spel (lees : werkelijk niets). Ben je dus al in het bezit van het origineel, dan kan je hier rustig aan voorbij lopen. Heb je het spel nog niet en ben je op zoek naar een leuk spel voor het ganse (jonge) gezin, dan raad ik dit spel erg graag aan. Je gaat er plezier aan beleven en de kids gaan het echt spannend vinden om die mummie dichterbij zien te komen. Het heeft wel iets magisch, die pion zien bewegen zonder dat iemand hem rechtstreeks aanraakt (dank u magnetisme).

Titel : Pyramid of Pengqueen
Auteur : Marcel-André Casasola Merkle
Uitgeverij : Brain games publishing

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s