Castle rampage

pic4295379

+ Een tactische 2-speler die vlot over en weer pingelt
+ Na tien minuutjes kan het inderdaad afgelopen zijn, als je elkaar ietwat in balans kan houden, haal je de voorgeschreven twintig misschien ook
+ Ik vind het knap dat men bij Pegasus het label “fun” op het doosje heeft geplakt, want van een Matthias Cramer verwacht je toch iets compleet anders
+ Wat betreft een 2-persoonsspel waarbij conflict de voedingsbodem is, is dit misschien wel één van de betere (vergelijk gerust met Revolver bijvoorbeeld)

– Ik denk dat je de kaartjes goed moet kennen om elkaar zo’n beetje in evenwicht te houden
– Tijdens een eerste sessie is het ook toch nog wat zoekwerk omwille van al die tekstjes op de kaarten (die overigens wel duidelijk zijn eens je ze begrijpt)
– Persoonlijk vind ik het artwork eerder minimalistisch

Conclusie : Persoonlijk heb ik eigenlijk bijzonder weinig met dit spelletje. Enerzijds ben ik fan van het stevigere werk van Cramer en ook hier zet hij wel een mooi ontwerp neer, maar is het toch in een totaal andere categorie. Anderzijds ben ik niet zo’n fan van dit soort 2-spelers waarbij je elkaar de loef moet afsteken, geef me dan maar een abstract spelletje. Ik heb telkens het gevoel dat de speler die het beste de kaarten kent of die de beste op handen krijgt het laken naar zich toe zal trekken. En waarschijnlijk is dit niet het geval eens je met twee geoefende spelers aan tafel zit. Maar die situatie doet zich nu éénmaal zelden bij ons voor. Ik begrijp echter wel dat er ook héél wat positieve reacties te vinden zijn online en dat er ook echt fans zijn van dit guitige spelletje. Let er ook op dat je het Engels toch wat machtig moet zijn om dit spel te kunnen spelen, anders ga je al gauw een foutje maken bij uitspelen van een kaart en dat komt dan weer zo schlemielig over. Fans van het type spellen zoals Revolver, Invaders, Netrunner, Magic, Keyforge, … vinden hier een light-versie terug die ze misschien met meer spelers op tafel kunnen leggen (lees dit zeker niet verkeerd, het betreft hier echt wel een heel lichte variant, zonder alle toeters en bellen).

Titel : Castle rampage
Auteur : Matthias Cramer
Uitgeverij : Pegasus spiele

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s