Moon-bots

pic4563709

+ Op zoek naar een grappig “robot-samenstellen-en-op-elkaar-bashen”-spel, zoek niet verder
+ De gebruikte iconografie is duidelijk voor de robotkaarten en upgrades, de geheime wapens staan gelukkig volledig uitgelegd in de spelregels
+ Het is en blijft een dobbelspel, gelukkig duurt het slechts een kwartiertje. Er is bovendien speler-eliminatie in het spel dus gelukkig zit je niet te lang te wachten.
+ De spelersbordjes waar je de kaarten in legt, zijn erg goed gemaakt
+ Het artwork op de kaarten is even wennen, maar ze passen netjes in elkaar en je vormt al gauw je persoonlijke robotje waarmee je de strijd aan zal gaan

– Speler-eliminatie is nooit erg tof, bovendien moet je echt wel voor de kill gaan
– Je kan sterke kaarten aanschaffen, maar alles komt neer op een goede dobbelsteenworp  (je kan gelukkig wel je kansen gaan verhogen door de juiste upgrades te doen)
– De cover vind ik persoonlijk niet echt geslaagd, mij spreekt het eigenlijk niet aan en ook kinderen gaan er niet spontaan naar grijpen lijkt me (terwijl het voor hen best een onderhoudend spel kan zijn)

Conclusie : Moon-bots is een tof, kort spelletje waarmee je ongetwijfeld wel wat plezier zal beleven met het juiste publiek. Je probeert elkaar zo snel mogelijk kapot te krijgen door de juiste dubbelcombinaties te gooien en tikken uit te delen aan je buren. Sterkere kaarten aanschaffen, leveren je energieverlies op en het is dan ook steeds de keuze maken tussen het al dan niet aankopen van een nieuw kaartje. Op de duur heb je echter je robot gevormd en wordt het een doodgewone dobbelstrijd waarin de grootste geluksvogel het laken naar zich toe zal trekken. Vergeet ook zeker niet dat je iedereen moet aanvallen, als je een speler ongemoeid laat, zal deze aan het eind van de rit meer kansen hebben om het spel te winnen. Het schrikt echter af om een speler aan te vallen die slagen kan incasseren, je gebruikt uiteraard veel liever de volle schadepunten en basht daardoor vaak op dezelfde speler. Je moet elkaar toch een beetje in evenwicht proberen te houden en op het juiste moment terug je energiepeil naar boven proberen te werken. We hebben ons zeker vermaakt met dit spelletje, maar of het vaak uit de kast zal komen, dat is nog een andere vraag.

Titel : Moon-bots
Auteur : Franz Couderc
Uitgeverij : Blue orange/Geronimo games

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s