The North Sea – Runesaga

pic2825869

Conclusie : Voor deze a-typisch uitbreiding volgt er ook een a-typische recensie. Dit keer geen aparte plus- en minpuntjes, maar onmiddellijk een overzichtje.
Runesaga is een uitbreiding die de trilogie van Shem Phillips probeert samen te gieten in één groot “super”spel. Thematisch is dit allemaal natuurlijk erg tof. Zeg nu zelf, wie wil er niet zelf z’n boten gaan fabriceren, ermee uitvaren om te gaan plunderen en de waardevolle buit terug mee naar huis te nemen?
In deze uitbreiding scoren de spelers punten in deze diverse onderdelen en gaat de über-viking aan het einde van het verhaal met de lauwerkrans (of runestenen in dit geval) lopen.
Daarnaast vinden we ook een pakketje extra karakterkaarten voor Shipwrights en Raiders om toe te voegen aan het basisspel.
De uitbreiding brengt vooral nieuwe opdrachten met zich mee, extra doelstellingen waarnaar de spelers in de diverse spellen kunnen gaan spelen om runestenen te verzamelen. Ook winst in een potje levert stenen op afhankelijk van het puntenverschil met de tweede speler.
Zoals reeds vermeld klinkt dit allemaal wel erg tof en het is op zich nog wel een leuke toevoeging, maar de realiteit stelt dit alles natuurlijk wel wat in vraag. Hoe groot is de kans dat je de drie spellen na elkaar kan spelen op een avond? Vooral het feit dat je eigenlijk met een niet zo leuk spel begint (Shipwrights) en hier toch al wat tijd mee verliest, zorgt ervoor dat je dit concept een beetje in twijfel kan gaan trekken. Met het materiaal is niets mis, met deze uitbreiding op zich ook niet, maar of je dit effectief gaat uitvoeren … dat is toch nog een andere vraag.
Heb je dus alle spellen in huis, ben je fan van het genre en heb je de tijd en de medespelers om zo’n superspel te organiseren, dan is het zeker een toffe toevoeging om dat extra pigment te geven aan je Noordzee-spellendag. Mocht ik het doen, dan zou ik alleszins mosseltjes als eten, kwestie dat we in de sfeer blijven.

Titel : The North Sea Runesaga
Auteur : Shem Phillips
Uitgeverij : Garphill games

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s