Vallei der vikingen

pic4803013

+ HABA materiaal, ik moet hieraan waarschijnlijk weinig toevoegen
+ het is een grappig concept, vikingbowling kan toch niet slecht zijn?
+ de volgorde waarin je de fiches op de aanlegsteiger gaat verplaatsen is erg clever
+ de aanlegsteiger gaat er elk spel ook anders uit zien, dat verandert effectief wel de manier waarop je moet spelen en te werk gaan
+ het omgooien van de tonnen is één, maar ze op de juiste plaats terug in het spel brengen is dan weer een ander gegeven
+ je kan elkaar proberen in evenwicht te gaan houden
+ hij speelt vooral erg leuk met twee spelers, dan kan je toch een stuk tactischer te werk gaan, met vier spelers kan er tussen je beurten enorm veel veranderd zijn (hoogstwaarschijnlijk al een waardering en als je dan telkens de ronde moet openen heeft jouw zet relatief weinig invloed)

– het is en blijft natuurlijk een dexterity spel, als je onhandig bent, gaat dat hier ook een bron van frustratie zijn
– uiteraard kan je het spel ook zichzelf gaan laten afhaspelen, door gewoon zo veel mogelijk tonnetjes om te gooien (en zo zullen jongere kinderen het ook spelen waarschijnlijk), maar je hebt echt wel bepaalde zaken in de hand (dus toch eerder een positief punt in mijn ogen)
– het is en blijft ook wel een beetje een gimmick, je voelt dat het spel leuk is voor een tijdje maar ik zou aanraden om slechts 18-20 munten uit te delen ipv 24, zo blijft het spel iets compacter en sneller (maar dat is natuurlijk puur persoonlijk)

Conclusie : Een nominatie voor Kinderspiel des Jahres krijg je vandaag de dag niet zo maar. Als je zou weten hoeveel goede, kwalitatieve, leuke kinderspellen er jaarlijks op de markt komen, zou dit toch al een indicatie moeten zijn. Vallei der vikingen is een dexterity game met een grappig thema (wie wil nu geen Vikingbowling spelen?), maar het brengt ook een portie tactiek en strategie met zich mee, zonder af te stappen van het label kinderspel. In mijn ogen is dit het perfecte dexterity gezinsspel, jongere spelers zullen zich sowieso amuseren met het bowlen, oudere spelers kunnen ook bewust bepaalde tonnen proberen om te gooien en zo hun slag te slaan. De strijd zal ook altijd spannend zijn aangezien het toch een beetje een viseer-de-leider-spel is. Vallei der Vikingen is een goed doordacht, fijn spelletje dat HABA geen windeieren zal leggen. Wat behendigheidsspellen betreft, is dit misschien niet het mooiste of coolste spel uit onze collectie, maar volgens mij wel datgene waar je het meest tactisch kan gaan spelen en deze combinatie behendigheid-tactiek is niet zo makkelijk te bewerkstelligen, een dikke pluim hiervoor.

Titel : Vallei der Vikingen
Auteurs : Wilfried & Marie Fort
Uitgeverij : HABA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s