Spiel 2019

spiel19
37ste Internationale speeldagen SPIEL ’19
van 24 tot 27 oktober 2019

In oktober zullen ongeveer 1200 uitgeverijen van over de ganse wereld hun nieuwigheden en prototypes presenteren op de grootste (dit jaar nog meer beursoppervlakte) spellenbeurs van de wereld SPIEL ’19 in Essen (DU).Hierdoor kan deze spellenbeurs alvast een nieuw record aankondigen ettelijke maanden vooraleer de beurs effectief plaatsvindt. Meer dan 190 000 bezoekers zullen zich weer kunnen laven aan een explosie van innovatieve, nieuwe spellen uit 2019.

Bovenop de 1 400 nieuwe spellen die zullen gedemonstreerd worden aan het grote publiek zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwigheden op de beurs te ontdekken:

SPIEL ’19 zal z’n première al vieren op woensdag 23 oktober 2019 met de SPIEL-PREVIEW-NACHT. Tussen 18 uur en 1 uur ’s nachts zullen de bordspel enthousiastelingen al diverse spellen kunnen uittesten en hun hartje kunnen ophalen in het Congress Center CC Zuid van de beurshallen in Essen, één dag voor de officiële opening van de beurs. Diverse uitgeverijen zullen demonstrators voorzien om de spellen uit te leggen en bovendien zal er een grote open spelotheek zijn waaruit je spellen kan putten. Het trade fair restaurant zal hapjes en drankjes voorzien voor de aanwezigen.

De nieuwe LEERKRACHTEN DAG op vrijdag 25 oktober is speciaal ingericht voor onderwijzers, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Gedurende de dag zullen er in de Berlijn zaal conferenties, lezingen en presentaties worden gehouden door gerespecteerde experten en wetenschappers van over de hele wereld. Ze zullen kostbare informatie delen met de bezoekers, die overigens ook de kans krijgen tot het stellen van vragen en het deelnemen aan discussies (zoals daar zijn: bordspellen als voorlopers om het onderwijs en de maatschappij te veranderen, het potentieel van spellen als medium om educatieve inhoud over te brengen, studies die bewijzen dat bordspellen mensen slimmer maken). Dit alles is overigens compleet gratis.

Er zullen ook  leerkrachten met expertise in bordspellen aanwezig zijn, zodat deze praktische tips kunnen geven over het integreren van bordspellen in de klas, het inrichten van speelgroepen op school, het gebruik van bordspellen in geschiedenislessen, …

Het “Spielen macht Schule” (“Spellen gaan naar school”) initiatief is dan weer een unieke
kans voor scholen die beroep willen doen op één van de 200 spellenkamers met educatieve spellen en speelgoed. (maar dit lijkt me vooral voor de Duitse scholen te zijn)

Op deze dag krijgen de leerkrachten ook toegang tot de New Releases Showcase van SPIEL ’19, waar ze een overzicht krijgen van alle nieuwe bordspellen. Meer informatie omtrent dit evenement vind je op de website van de organisatie op www.spiel-messe.com/en/educators-day-2/.

Naast de huidige West en Zuid ingang zal ook de vernieuwde Oost ingang plaats bieden aan 3 000 extra plaatsen qua vestiaire en extra kassa’s. Deze ingang zal de hoofdingang worden voor de bezoekers die ter plekke een ticket kopen.

Er kunnen ook individuele tickets gekocht worden aan de Zuid ingang. Aan de West ingang zal er geen verkoop meer plaatsvinden, enkel bezoekers met een ticket uit de voorverkoop zullen hier toegelaten worden. Uiteraard kunnen deze bezoekers bij alle ingangen terecht.

Tickets voor SPIEL ’19 en de SPIEL-PREVIEW-NACHT zijn beschikbaar vanaf begin augustus via de website van de organisator op www.spiel-messe.com. De volgende prijzen worden gehanteerd:

Eén-dag ticket voor SPIEL
– Volwassenen 15,– EUR
– Kinderen (4 tot 12 jaar) 8,– EUR
– Schoolkinderen, studenten, gehandicapten 12,– EUR
– Families: max. 5 mensen (max. 2 volwassenen, kinderen niet ouder dan 12 of met studentenkaart) 36,– EUR

Vier-dagen ticket voor SPIEL
– Volwassenen 37,– EUR
– Kinderen (4 tot 12 jaar) 21,– EUR
– Schoolkinderen, studenten, gehandicapten 28,– EUR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s