Banana Bandido

pic4996215

+ Mogel verlag staat garant voor speciale, unieke en toffe kaartspellen, ook deze Banana Bandido valt onder dezelfde noemer
+ Er zijn diverse manieren om het spel te winnen en het kan erg snel keren voor elke speler
+ Het is af en toe een beetje push-your-luck, gecombineerd met coalities vormen en bashen op de leider, best leutig
+ Het spel dendert snel voort als je éénmaal de regels door hebt
+ Ook dit keer brengen ze een totaal ander soort kaartspel op de markt, hun gamma begint stilaan indrukwekkend te worden (zeker voor fans van unieke kaartspellen met diverse spelmechanismen, die niet altijd kaart-getint moeten zijn)

– Het artwork is niet onmiddellijk oogstrelend, maar mij stoort het niet als ze zo’n leuke spellen blijven maken
– De spelregels zijn goed geschreven, maar het vraagt wel enkele leessessies om echt mee te zijn (gelukkig is alles direct duidelijk als je aan het spelen bent)
– De eigenschappen op de karakterkaarten zijn voor mij niet echt goed vormgegeven, dit had duidelijker gemogen (gelukkig staan ze wel netjes uitgelegd in de spelregels)
– Dit is zo één van die kaartspellen die in weinig collecties zal opduiken volgens mij, het materiaal dat Mogel verlag op de markt brengt is kwalitatief fantastisch goed, maar het ziet er gewoon niet zo goed uit (of toch alleszins niet zo toegankelijk)

pic4975581

Conclusie : Voor velen onder jullie zal dit spel waarschijnlijk onbekend zijn. Geen schande, want Mogel verlag is niet de grootste uitgeverij. Het is echter wel één van de enige uitgeverijen die het aandurft om in de Galeria te gaan staan tijdens Spiel Essen. Tussen de trampolines, drones, springkastelen en eetkraampjes gaan staan met unieke kaartspelletjes, je moet het maar durven. Elk jaar weer verrassen ze ons met iets anders en unieks. Hun artwork is zeker niet het beste dat op de markt te verkrijgen is, maar hun spellen zijn kwalitatief wel méér dan in orde. De kaartkwaliteit is oké, maar het spelverloop nog veel meer. Deze Banana Bandido is zeker niet hun beste spel, daar doet Belratti van vorig jaar een gooi naar, maar hij mag zeker in menig spellencollectie worden toegevoegd. Als je houdt van een beetje push-your-luck, elkaar pesten en het vooral in balans houden van elkaar, dan is deze titel misschien wel fijn om eens te bekijken.

Titel : Banana Bandido
Auteur : Michael Loth
Uitgeverij : Mogel verlag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s