Candy match

pic3518079

+ mmm…. snoepjes (een thema dat nog te weinig in spellen gebruikt wordt)
+ het opzet van Halli Galli, gecombineerd met snoep ipv gezond fruit, joepie
+ pluim voor de spelregels die aangeven dat je de inzet kan verhogen door te spelen voor echte snoepjes (dat hebben wij gelijk even uitgetest)
+ het feit dat je meerdere kaarten tegelijk mag gaan combineren steekt dit spel boven z’n bovengenoemde voorgangers uit
+ een fraai idee, toffe puzzel netjes uitgewerkt
+ je moet op een bel gaan rossen of een totem uit elkaars handen gaan kletsen, het zal er toch een stukje rustiger en vrediger aan toegaan rond de speeltafel
+ Het artwork spreekt zeker de jongere spelers aan, en voor de roze rand van de kaarten ken ik persoonlijk ook fans

– weeral een Halli Galli-clone en je bent daar al niet sterk in
– iemand die snel het overzicht verliest, gaat zichzelf totaal verliezen in dit soort spel (maar laat het dan misschien een goede training zijn)

pic3965234
Conclusie : love it … or hate it. Candy match is natuurlijk het zoveelste reactiespelletje, iets wat bij kinderen er meestal wel ingaat, maar bij volwassenen al gauw tegensteekt. Het is ook een beetje hinken op twee gedachten. Als je als volwassene geconcentreerd te werk gaat, dan zal je jouw kleine spruit waarschijnlijk volledig vernietigen, maar als je er met je gedachten niet bij bent, dan wordt je zonder pardon in de pan gehakt. Het unieke aan dit spel is de eenvoud van het mechanisme (wat op zich wel vaak het geval is), maar dat het best wel een toffe puzzel is die je in je hoofd moet maken. In zekere zin krijg je zo’n beetje het “rommel”gevoel dat je bij Rummikub ook krijgt. Je wil gewoon een combinatie tevoorschijn toveren (ook al ligt deze er misschien nog niet). Het materiaal is degelijk en het artwork ziet er mooi en kleurrijk uit. Reactiespelletjes zijn misschien totaal niet aan jou besteed, troost je dan met de gedachte dat een spelletje zo over is en dat je kind dit misschien wel erg fijn vindt. En wie weet … wie weet … roep je per ongeluk toch één keer op het juiste moment “Candy match”!

Titel : Candy match
Auteur : Reiner Knizia
Uitgeverij : Pegasus spiele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s