The island

the-island-asmodee-speelgoed-mertens-600x641-1

+ prachtig materiaal, dikke tegels, fijn-in-de-hand-liggende meeples
+ moduleerbaar bord, elk spel zal helemaal anders zijn opgebouwd
+ mooie opberg inlay, dikke pluim voor Asmodée
+ zeer vlotte gameplay, je komt zo weer aan de beurt
+ uiterst geschikt familiespel dat ook de veelspeler zal aanspreken
+ véél goedkoper dan de Stronghold “Survive”-versie (dus zoek hem zeker in deze vorm)
+ duidelijke en overzichtelijke spelregels, iedereen kan er onmiddellijk mee aan de slag
+ spannend tot het einde, aangezien het de punten van de avonturiers zijn die tellen, niet het aantal (tenzij je met de variant speelt)
+ er zijn enkele varianten voorzien zodat je met nog jongere spelers aan de slag kan gaan of je het spel ietsje kan aanpassen (eindcondities, elke meeple zelfde waarde, …)
+ de spelregels zijn in het NL beschikbaar, lezen makkelijk door en zijn vlekkeloos vertaald
+ dit spel heeft gewoon een fijn gevoel over zich, het is spannend, je probeert je drenkelingen echt te laten “overleven”

– uitbreidingen van “survive” zijn te gebruiken, maar hebben andere materialen (5-6 spelers), de extra waterdieren kunnen wel een fijne aanvulling zijn
– je hebt wel een beetje in de hand, maar zeker niet alles, hier moet je mee omkunnen
– ik vind het in dit spel geen minpunt, maar je moet een dobbelsteen gooien om de waterdieren te verzetten, met een beetje geluk gooi je hetgeen je nodig hebt
– in het begin staan er nog geen waterdieren op het bord (met uitzondering van de zeeslangen), dus al te vaak moet je nog niets doen met de dobbelsteenrol (wat dan weer een goede zaak is voor de chaos te vermijden vanaf het begin)
– voor mij is het onmogelijk om al de waarden van mijn 10 avonturiers te onthouden (maar als je met de “iedereen gelijk”-variant speelt is dit natuurlijk niet aan de orde)

Conclusie : erg leuk spel dat ik iedereen kan aanraden, ik zou het zeker meespelen. Ik stop het qua zwaartegraad in de categorie van Ticket to ride. Het is en blijft spannend tot het slot aangezien de waardes van de avonturiers verborgen blijven. Het materiaal is erg aangenaam om mee te spelen. Het geheel geeft een mooi en uitnodigend zicht. Ook omstaanders zullen zeker een kijkje komen nemen als je dit spel aan het spelen bent.
Vooral de algemene flow van het spel vind ik bijzonder goed. Het is zo’n spel waarbij je al tijdens het opstellen van het spel zin krijgt om eraan te beginnen. Het is spannend en tegelijk ontspannend. Het heeft een perfecte speelduur en gaat eigenlijk nooit vervelen. Je kan eens pech hebben en een drenkeling verliezen (dat zal trouwens gebeuren), maar dat hoort er nu eenmaal bij. Eigenlijk is er bijzonder weinig fout aan dit spel, het past dan ook vlekkeloos in onze reeks die we dezer dagen hier publiceren. Toehappen, zoals de zeeslangen en haaien, zou ik zeggen!

Titel : The island
Auteur : Julian Courtland-Smith
Uitgeverij : Asmodee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s