Maharani

pic1450271

+ prachtig, kleurrijk materiaal
+ héél wat puzzeluitdaging, veel mogelijkheden
+ vlotte gameplay en duidelijke spelregels
+ je scoort flink punten, je hebt het gevoel dat je altijd mee kan doen
+ spannend tot het slot, komt op enkele, luttele punten aan
+ je ziet snel leuke mogelijkheden, maar hebt dan natuurlijk het muntje niet om een tegel in een ander kwadrant te leggen
+ geen te lange speelduur, perfecte timing
+ het materiaal is van de Queen-kwaliteit, méér dan goed dus
+ fijn dat je geen rekening “hoeft” te houden met de richting van de pijl op de tegels, dat maakt het puzzelen een stuk makkelijker voor jongere spelers (uiteraard valt er dan wel een stuk van de grotere puzzel weg)

– indien je niet voor puzzelen bent, is dit misschien echt niets voor jou
– uiteraard ben je ook afhankelijk van de tegels die uit de zak tevoorschijn komen (maar dat is voor alle spelers het geval), dus spelers die hier een hekel aan hebben, blijven ook beter van de speeltafel weg
– zit in de dunnere doos en zal daardoor misschien te weinig aandacht krijgen (dit zijn profetische woorden uit 2012, het spel kreeg inderdaad veel te weinig buzz)

pic1493165

Conclusie : In mijn ogen zijn er weinig minpunten, als je dit spel in de juiste categorie plaatst (familiespel met de nodige diepgang). Voor iemand die af en toe graag een puzzeltje legt, is dit zonder meer een must-have (je leest het goed). De laatste jaren was het voor mij alles of niets wat Queen-games betreft en deze titel vind ik persoonlijk zelfs één van de allerbeste in hun gamma. Gewoon omdat het doet waar Queen oorspronkelijk ook gewoon voor stond : eenvoudige spelregels, prachtig materiaal, vlotte gameplay en (toendertijd) relatief goedkoop. De laatste tijd zijn ze zich ook gaan richten op spellen voor de veelspeler, gekoppeld aan af en toe niet zo koosjere Kickstart-projecten en is het niet altijd even goed me dunkt, maar dat doet hier weinig tot niets ter zake.

Maharani is zo’n spelletje dat na al die jaren nog altijd wel eens uit de kast wordt genomen en dat zegt ten huize SpinLi al héél wat. Ook met jongere kinderen is het mogelijk om dit spel te spelen, maar zal het wel even gewenning vragen. Vooral de puntentelling is iets dat ze niet onmiddellijk onder knie hadden. Ook het plaatsen van tegels in een ander kwadrant tegen betaling van een munt is even zoeken voor hen, maar het lukt op zich wel prima. Ook met een stel volwassenen ga je een spannende (qua puntenverloop) en tegelijk ontspannende tijd (want eenvoudig uit te leggen en te spelen) tegemoet als je dit spel op tafel gooit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s