Glen More

pic1013640

+ Eenvoudig tegellegspel dat verrassend tactisch uit de hoek komt
+ De auteur bracht altijd al unieke en sterke ontwerpen op de markt, dat is hier niet anders
+ Er is ondertussen ook al een vervolg op de markt met Legacy-mechanisme (maar hierover kan ik jullie nog niets vertellen, want nog niet gespeeld)
+ Het scoremechanisme is goed gevonden, het balanceert echt netjes uit
+ Elke speler zal een totaal andere tactiek moeten gaan volgen, want niet iedereen zal over dezelfde tegels beschikken
+ Die middelmatige doosjes (qua vorm) van Aleaspiele herbergen toch wel vaak topspelletjes die onder de radar vliegen, deze is geen uitzondering
+ Het feit dat je minpunten krijgt voor het bouwen van meer tegels dan de andere spelers is subliem gevonden
+ Ook het marktsysteem werkt verduiveld goed en makkelijk, jammer dat meer spellen dit niet hanteren

– Het materiaal is ok, maar de kartonnen fiches zijn Alea spiele kwaliteit, licht en redelijk dun dus (maar ze doen zeker hun werk)
– Ondanks de eenvoud is het soms een pittige puzzel, nieuwe spelers vergeten al te gauw de regels omtrent aangrenzen en een meeple in de buurt (maar net dat maakt het een superspel voor mij)
– Dit spel is niet in het Nederlands verschenen, dus je zal het hoogstwaarschijnlijk met een Duits exemplaar moeten doen

pic1069254

Conclusie : Glen More is een supertof puzzelspel, het ziet er makkelijk uit, maar dat is het allerminst. Al gauw ga je merken dat iedereen een andere tactiek zal moeten volgen. Tegels verdwijnen uit het aanbod en je moet het nou eenmaal doen met datgene dat tevoorschijn komt. Er zijn echter voldoende richtingen om uit te gaan. Het inzetten van je meeples is een leuke denkoefening en bovendien krijg je dan ook nog eens de keuze om ze van je speelveld af te halen. Langs de andere kant kan je whiskey-stokerijtje uit de grond stampen, in combinatie met een graanveld, dit zorgt voor snel gewin ten opzichte van andere spelers. Of opteer je voor de aanschaf van de speciale gebouwen die je een voordeel leveren en bij de tellingen ook hun aandeel hebben. Al deze parameters bij elkaar zorgen voor een evenwichtig en thinky klein puzzelspelletje dat z’n plaats op de spellenmarkt meer dan waard is in mijn ogen. Het zal ook niet onmiddellijk een spel zijn dat elke dag uit de kast komt, maar af en toe op tafel gooien is zeker geen straf. Ik ben na het schrijven van deze recensie eigenlijk best benieuwd naar deel 2.

Titel : Glen More
Auteur : Matthias Cramer
Uitgeverij : Alea spiele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s