Het koninkrijk Dominion

pic2695075

+ Een lekkere instapversie van Dominion
+ Het spel zit in een kleiner doosje dan z’n grote broer en daardoor toegankelijker, goedkoper en handiger om te transporteren
+ Er zitten voldoende ziplock-zakjes in de doos om elke kaartensoort apart te verpakken
+ Men heeft zich beperkt tot de meest toegankelijke kaarten uit het basisspel, een instapversie pur sang
+ Qua spelregels is hier niets nieuws onder de zon, dus ook dit spelletje gaat denderen als een hoge-snelheids-trein
+ Het spel is op zich ook toegankelijk voor jongere spelers, ik leerde het mijn zoontje van 6 aan in geen tijd (beetje helpen bij de teksten van de kaarten, maar eens vertrokken lukt het best)
+ Het is en blijft de referentie in het deckbuilden, daar kunnen we niet om heen
+ Ook met deze versie heb je al wel enkele mogelijkheden en combinaties te maken met de kaarten (er zijn 16 verschillende actiekaarten voorzien en je gebruikt er slechts 8 in een spel, je kan zelf de rekening maken)

– Het blijft misschien een beetje de vraag of deze instapversie een must was (maar daar zullen economische en marketingredenen wel over beslist hebben)
– Deze variant bestaat alleen bij 999 games, dus enkel in het NL te verkrijgen (alle anderstaligen gaan hier niet op kunnen rekenen)
– Als je Dominion in je kast hebt staan, is deze titel compleet overbodig
– De inlay heb ik platgedrukt om alle kaarten terug in het doosje te krijgen (maar dat deert ons niet)

Conclusie : Nog niet zo lang geleden postte ik de recensie van Dominion hier op de blog. Toen had ik ook al een woordje veil over deze instapversie en dankzij 999 games heb ik het nu ook kunnen spelen en recenseren. Het koninkrijk Dominion is in mijn ogen een erg slimme losstaande versie van de grote broer. Het countert in mijn ogen vooral de opmerkingen die de grote broer kreeg. In die tijd was de gevraagde 40-50 euro voor de basisdoos een pak geld voor “een kaartspel” (nu draaien we onze hand er zelfs al niet meer voor om). Met deze mini-versie kan men eigenlijk hetzelfde spel (met minder kaarten natuurlijk) aanbieden in een kleinere verpakking en dus toegankelijkere prijs. Bovendien ga je onmiddellijk een goed gevoel krijgen waarvoor Dominion staat. Snel deckbuiden, enorme variatie door de verschillende kaarten en gewoonweg een goed spel. Het zal me dan ook niet verbazen dat spelers, die voor dit instapmodel kiezen, na verloop van tijd toch overstag zullen gaan om de grote broer en (al) z’n expansies aan te schaffen, want je gaat snel fan zijn van het spel. Kort samengevat : heb je Dominion al (of ken je het en is het niet je ding), dan laat je dit spel links liggen. Ken je Dominion niet en wil je niet onmiddellijk de grote doos aanschaffen en eerst al wat kennismaken met het spel, dan moet je niet twijfelen om toe te happen … maar ga ik je toch aanraden om misschien die paar euro meer te betalen voor de grote basisdoos, je gaat het je sowieso niet beklagen.

Titel : Het koninkrijk Dominion
Auteur : Donald X. Vaccarino
Uitgeverij : 999 games

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s