So Clover

+ Just one, het vorige partygame van Repos viel in de (vele) prijzen, misschien kan deze So Clover dat ook wel
+ So Clover is een combinatie van Just One en Codenames, misschien voor sommigen al voldoende om naar de winkel te rennen
+ Je kan So Clover in het Nederlands gaan spelen, wat een absolute must is
+ Het draait in dit spel om gezelligheid, niet om punten, voor sommige (niet-)spelers een must om rond de speeltafel te gaan zitten
+ Associaties maken met woorden blijft een fijne bezigheid, zeker als de anderen alle associaties terug in elkaar moeten puzzelen en je ze de raarste combinaties hoort maken
+ Iedereen speelt gelijktijdig, een potje verveelt op geen enkel moment
+ Het gaat meestal ook niet bij één potje blijven, misschien blijf je wel zoeken tot je de perfecte score haalt
+ Het materiaal, zijnde de vierkante kaarten met gaatje en de klavertjes zijn niet-alledaags en van een prima kwaliteit
+ Met 220 kaarten die je in vier richtingen kan draaien en dan nog eens met elkaar kan gaan combineren zijn de mogelijkheden legio en lijkt een uitbreiding me niet onmiddellijk aan de orde
+ Er is een scoreblaadje toegevoegd waar je je escapades kan op bijhouden (maar daar doen wij eigenlijk nooit aan mee, dus dat blijft maagdelijk wit bij ons)
+ De spelregels zijn belachelijk makkelijk, je kan ze werkelijk aan iedereen uitleggen

– De eerste keer dat je het spel speelt, is associëren nog niet zo makkelijk, gelukkig went het snel en word je snel beter (sommigen toch)
– Een spel met stiftjes (van een goede kwaliteit overigens) die kunnen opdrogen blijft een beetje jammer
– De spelregels zijn erg makkelijk, maar jongere kinderen ga je hier niet makkelijk aan kunnen zetten, want de associaties zijn niet evident (ook daar zal je dan moeten wennen aan een ander niveau of denkwijze)

Conclusie : So Clover is een party-game van Repos, voor sommigen zal dit ongetwijfeld al voldoende zijn om te stoppen met lezen en weg te klikken, terwijl het voor anderen stante pede richting (online) spellenwinkel zal zijn. Als je fan bent van Just One en wel houdt van dit soort woordspellen, met schattig materiaal en dito stiftjes, dan moet je zelfs niet twijfelen, je gaat hier ongetwijfeld plezier aan beleven.

Heb je het echter allemaal al wel eens een keertje gezien? Ben je totaal niet talig? Hou je niet van schrijven met die stiftjes op spelmateriaal? Wil je concurreren en punten scoren? Vind je winnen belangrijker dan gezellig samen een spel spelen? … dan kunnen we ook perfect begrijpen dat je dit spel een keertje links laat liggen. Links laat liggen om aan te schaffen, maar hopelijk niet om een keertje mee te spelen, want ik denk dat je daar nooit echt iets kwaad mee doet.

So Clover is een leuk tussendoortje, wederom een schot in de roos voor Repos productions in dit gamma en bovendien een spel dat heel presentabel is op je speeltafel. En als je er geen genoeg van krijgt na een spellenavond, dan kan je gerust nog een potje doen via Whatsapp of Messenger, stuur de foto door en laat de anderen maar puzzelen.

Titel : So Clover
Auteur : François Romain
Uitgeverij : Repos productions

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s