Qwixx connected

pic4540170

+ Qwixx moeten we je niet meer voorstellen, dat is en blijft een toppertje
+ deze nieuwe scoreblokjes zorgen toch voor een andere twist en denkwijze hier en daar
+ de éne variant zorgt ervoor dat je voorzichtiger gaat spelen, terwijl het andere je iets meer risico’s laat nemen (tof setje gecombineerd)
+ na talloze keren het basisspel te hebben gespeeld, is dit best een aangename afwisseling
+ elke variant bestaat telkens uit vier verschillende blaadjes (A,B,C en D) zodat alle spelers ietwat andere doelgetallen hebben
+ de basisspelregels blijven volledig overeind, dus je bent onmiddellijk aan het spelen

– de blaadjes zijn enkelzijdig bedrukt, dit hadden we graag dubbelzijdig gezien
– de scoreblokjes zitten passen niet in het doosje van het basisspel (tenzij je er natuurlijk een deel van afscheurt, probleem opgelost)

Conclusie : Wens je jouw Qwixx terug nieuw leven in te blazen? Probeer deze varianten dan zeker eens uit. Je gaat onmiddellijk de kracht van het basisspel terug hervinden. Wij hadden onmiddellijk zo’n nostalgisch gevoel en stelden onszelf de vraag hoe het komt dat dit spel niet zo vaak meer uit de kast kwam. Het antwoord is simpel : we hadden het al zo vaak gespeeld en worden sinds die periode overstelpt met allerhande roll&write spellen. Zijn je blaadjes van het basisspel opgebruikt, dan zou ik je durven aanraden om dit uitbreidinkje aan te schaffen. Je krijgt het traditionele Qwixx-gevoel met een vleugje vernieuwing en een nieuwe denktwist op de koop toe.

Titel : Qwixx Connected
Auteur : Steffen Benndorf
Uitgeverij : NSV/ White Goblin Games

Plaats een reactie